Оболонський райсуд Києва вважає достатніми докази провини екс-президента Віктора Януковича з приводу держзради і пособництва у веденні агресивної війни.

"Незважаючи на невизнання своєї вини обвинуваченим, суд, вислухавши показання свідків, дослідивши висновки експертів, документи і речові докази, оцінивши доводи обвинувачення та захисту, вважає, що винність обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених частиною 1 статті 111 (держзрада), частиною 5 статті 27, частиною 2 статті 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України доведено належними та допустимими доказами", - сказав суддя.

Читайте такожВ Оболонському райсуді Києва оголошують вирок Януковичу - онлайн-трансляція

Відео дня

Оголошення вироку триває. Як повідомила прес-секретар Оболонського райсуду Києва Інна Свинаренко, на даний момент суд ще не визнав екс-президента України Віктора Януковича винним за жодною статтею Кримінального кодексу, які інкримінує йому прокуратура у справі про державну зраду.

Відповідаючи на запитання, чи є визнання доказів обвинувачення у справі про держзраду належними і допустимими на даний момент для визнанням винуватості Януковича за статтею 111 Кримінального кодексу (державна зрада), Свинаренко заявила: “Абсолютно ні. Зараз проголошується, що докази є належними та допустимими та описується кожен з цих доказів”.

Також вона додала, що визнання чи не визнання провини обвинуваченого, а також призначене покарання суд виголосить наприкінці вироку.

Як повідомляв УНІАН, Януковича звинувачують у державній зраді, пособництві представникам влади Росії в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією веденні агресивної війни, тобто в злочинах, передбачених частиною 1 статті 111, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.