Ілюстрація / REUTERS

Завтра, 12 лютого, з ініціативи Росії відбудеться засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Україні.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

"12 лютого відбудеться засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні на прохання Російської Федерації. Задекларований привід - четверта річниця підписання Мінських домовленостей", - зазначив він.

Відео дня

Водночас, Ніколенко закликав не поспішати "вірити в те, що Росія почала палко перейматися Мінськими угодами, в яких вона досі не виконала жодного пункту".

"Справа в тому, що це - чергова "димова завіса", метою якої є відволікти увагу держав-членів ООН від першого комплексного обговорення в Генеральній Асамблеї ООН російської агресії проти України. Спеціальне засідання заплановане на 20 лютого - в п’яту річницю початку конфлікту - в рамках нового пункту порядку денного Генасамблеї, який провела Україна у вересні минулого року", - зазначив речник.

Читайте такожВійна на Донбасі має бути й надалі центральною темою Радбезу ООН – голова МЗС Польщі

Він додав, що у конструктивну роль Кремля у вирішенні "ініційованого ним же конфлікту" в ООН "ніхто не вірить".

"Тому скликання російською стороною засідання Радбезу виглядає особливо цинічним. Але кого це вже дивує?", - констатував Ніколенко.

Разом з тим він запевнив, що українська сторона використає цю нагоду, аби донести до відома міжнародної спільноти актуальну інформацію про події на сході України.

"Останніми днями там російські бойовики обстрілюють українські позиції, в тому числі, із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Говоритимемо також про те, чому важливо зберігати тиск на агресора, допоки на українські землі не повернеться мир", - написав речник.

Ніколенко додав, що засідання Радбезу ООН розпочнеться о 17.00 за київським часом.