Альянс докладає багато зусиль для надання допомоги Україні \ УНІАН

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг нагадав про потребу продовження модернізації Збройних сил України та продовження боротьби з корупцією.

Читайте такожУ НАТО визнають прагнення України вступити до Альянсу і закликають продовжити реформи

Про це Столтенберг повідомив на прес-конференції з приводу зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО, яка відбудеться 13-14 лютого у Брюсселі.

Відео дня

Зокрема, його запитали, чи допоможе прискорити інтеграцію України до Альянсу закріплення в українській Конституції положення про вступ до НАТО зовнішньополітичним стратегічним курсом країни.

Він заявив, що Альянс докладає багато зусиль для надання допомоги Україні.

"Ми працюємо з Україною. Україна є дуже цінним партнером. Ми забезпечуємо Україну підтримкою різними способами. Ми маємо різні трастові фонди, різні програми. Ми допомагаємо їй модернізувати її оборонні інституції і безпекові інституції. Ми допомагаємо їй певною підготовкою, зміцненням потенціалу, коли йдеться про військово-морські сили", - заявив Столтенберг.

Водночас він сказав, що наполегливо закликає союзників активізувати цю підтримку, яку Україна отримує як в рамках НАТО як організації, так і окремо від країн-членів на двосторонній основі.

"Ми робимо це, аби допомогти Україні рухатися в напрямку євроатлантичної інтеграції, модернізувати її Збройні сили, і проводити реформи, в тому числі боротися з корупцією", - наголосив Столтенберг.

Як повідомляв УНІАН, 7 лютого Верховна Рада ухвалила президентський закон про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Євросоюзі та в Організації Північноатлантичного договору.