Гордон прокоментував відносини між росіянами та українцями в гостях у Дудя / Скріншот - Youtube, вДудь

Відомий український журналіст Дмитро Гордон в інтерв'ю російському блогеру та журналісту Юрію Дудю заявив, що росіяни та українці «приречені на дружбу», але одразу ж наголосив, що РФ вчинила злочин проти України.

Як зазначив журналіст, росіяни та українці – «від початку брати», однак при цьому – це два різних народи.

Читайте такожПутінський пропагандист - блогеру Дудю: можете показати свій маленький член? (відео)

«Це два різних народи, а білоруси – третій народ. І вони абсолютно різні. Українці, і росіяни, і білоруси – вони приречені на дружбу. Приречені. Просто, російське керівництво... Я зараз підшукую правильні слова, аби вас не підставити. Воно вчинило злочин. Злочин перед українським народом, і перед своїм народом теж, який буде страждати (страждає вже, і буде страждати далі), через те, що російська військова машина втрутилася в українські внутрішні справи. Через те, що Росія розв'язала війну в Україну, відняла територію...», - наголосив Гордон.

Він також пояснив, що загострена реакція українців на деяких росіян пов'язана саме з російською агресією. За його словами, для нормалізації відносин РФ має повернути Україні Крим та Донбас, а також принести публічні вибачення за розв'язання війни та розвал української економіки.

«Коли Росія покається та піде з українських територій – хай буде дружба, мир, і все інше», - уклав він.

У жовтні минулого року повідомлялося, що згідно з соцопитуванням Левада-Центру (Росія) та Київського міжнародного інституту соціології (Україна), Росіяни стали гірше ставитись до України, а українці до Росії - краще.