Замана 21 рік служив у ЗСУ без складання присяги / фото сайт президента Украины

Колишній начальник Генерального штабу Збройних сил України Володимир Замана, який підозрюється у вчиненні державної зради, 21 рік служив у ЗСУ без складання присяг.

Як передає кореспондент УНІАН, про це головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив на прес-конференції у Києві.

Читайте такожПідозрюваний у держзраді Замана позбавив Україну системи ППО - Матіос

Відео дня

За його словами, слідчі з’ясували, що в особовій справі Замани є інформація про те, що він склав присягу на вірність народу України 20 червня 1993 року. Однак, додав Матіос, встановлено, що цього не могло бути, оскільки до 23 червня 1993 року Замана перебував у Москві, де завершував навчання у Військовій академії Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації.

Таким чином, Матіос зробив висновок, що дані про прийняття присяги були сфальшовані.

«Встановлено, що 23 червня він перебував ще у Москві, де отримав диплом про закінчення Академії генштабу. І лише 28 червня він прибув до Одеси, де був призначений на посаду», - зазначив головний військовий прокурор.

Також він додав, що військовослужбовець, який зробив запис в особову справу Замани по прийняття присяги, помер декілька років тому.

Разом з тим Матіос додав, що звинуватити Заману у відсутності присяги неможливо за чинним законодавством.

«Але це свідчить, що, вступивши до Академії Генштабу Росії у серпні 1990 року, Замана приїхав в Україну і приступив до служби, не склавши присягу народу України»,- наголосив Матіос.