Савченко запевнила, що ніколи не була агентом ФСБ / фото УНІАН

Позбавлена недоторканності народний депутат Надія Савченко, яку звинувачують в підготовці державного перевороту, визнала, що хотіла вчинити теракт у Верховній Раді.

Про це вона сказала, відповідаючи на питання журналіста Дмитра Гордона.

Читайте такожСправу Савченко й Рубана повернули до Києва

«Чи хотіла я? Як у кожної розсудливої, нормальної людини, у мене з'являються звичайні жартівливі бажання. Гострі, саркастичні. І так, я хотіла, але хотіти і зробити – це не одне і те ж. Але не пів-Києва... Ми говоримо тільки про Верховну Раду. І у нас про це говорять всі люди на кухні. Всі про це говорять, жартують і посміхаються. І це нормально. За слова і за думки не садять. Але не пів-Києва, а Верховну Раду», - сказала вона.

Савченко також запевнила, що ніколи не була агентом ФСБ.

«Ніколи не була і ніколи не буду. Хоча б з тієї причини, що вербуванню не піддаюся. І агентом СБУ теж не буду», - запевнила вона.

Як повідомляв УНІАН, Савченко і Рубана, якого 8 березня 2018 року затримали на лінії розмежування з арсеналом зброї, підозрюють у підготовці терактів і державного перевороту.

За даними слідства, вони планували обстріляти будинки в урядовому кварталі Києва та вбити керівництво держави, а також захопити будівлю Верховної Ради.

Савченко інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених сімома статтями Кримінального кодексу України, Рубану – трьома.

Також правоохоронці задокументували факт перевезення Савченко та Рубаном у листопаді 2017 року зброї з окупованої на підконтрольну Україні територію для вчинення терактів.

22 березня 2018 року Верховна Рада надала згоду на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, затримання та арешт. Савченко та Рубана тримають під арештом.

2 серпня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що досудове розслідування у кримінальному провадженні проти Рубана і Савченко завершено.

11 лютого 2019 року колегія суддів Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду України постановила, що справу Савченко-Рубана розглядатиме Чернігівський районний суд.