Ілюстрація / REUTERS

Російська Федерація знаходиться у гіршій ситуації, ніж перебував Радянський Союз. В першу чергу через залежність від західних технологій та фінансів.

Про це в ефірі "Прямого" заявив політолог Сергій Таран.

Читайте такожВолкер заявляє про готовність США та ЄС запровадити додаткові санкції проти РФ за окупацію Криму

Відео дня

"Зараз Росія в гіршій ситуації, ніж Радянський Союз. Набагато гіршій. Бо Росія зараз залежна від західних технологій. Реально залежна від технологій. Вони не можуть навіть нафту нормально добувати без західних технологій, чого не було, правда, в часи радянські. Адже Радянський Союз технологічно не залежав від Заходу. Були часи, коли Радянський Союз навіть випереджав країни Заходу в окремих технологіях. Наприклад, космічних технологіях", - заявив він.

"Більше того, зараз Росія залежна від західних фінансів. Не можна собі уявити, щоб під час "холодної війни", першої "холодної війни", Захід запровадив би якісь фінансові санкції щодо Радянського Союзу. Це абсурд. А зараз Росія залежна від цього. І, крім всього іншого, зараз Росія не володіє півсвітом. Раніше ж Радянський Союз половиною Європи володів і Україною володів. А зараз Росія набагато менша", - наголошує Таран.

Політолог переконаний, що стратегія на стримування Росії, яку зараз ухвалили на Заході, вона для України непогана.

"Бо вона дає нам впевненість, що ця історія з Росією закінчиться. Так, ми не можемо сказати, що це буде наступного року, але логіка така: майбутнього в Росії немає. Чому в Росії постійно говорять про ці історичні всякі… демонстрації, чому оспівують ці історичні перемоги? Тому що про майбутнє нема що сказати. Ну нема що сказати про майбутнє. А Україні є що сказати про майбутнє. І в цьому різниця", - додав він.