Ілюстрація REUTERS

Сьогодні Верховна Рада продовжить розглядати у другому читанні законопроект про функціонування української мови як державної.

Читайте такожРада в четвер розпочне розгляд законопроекту про мову в другому читанні

Як передає кореспондент УНІАН, парламент 28 лютого розпочав розглядати цей законопроект, до якого подано понад 2 тис. поправок і, як відомо, не може перериватися, доки не завершить розгляд.

Разом з тим у сьогоднішньому порядку денному пленарного засідання парламенту понад 30 питань. Серед них, зокрема, низка законопроектів щодо аграрної політики, а також проект закону стосовно вдосконалення діяльності Державного бюро розслідувань.

Також передбачено розгляд проекту постанови про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня 2018 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" (№ 5670-д).

Законопроектом визначено, що єдиною державною (офіційною) мовою в Україні є українська мова. Передбачено кримінальну відповідальність за публічне приниження чи зневажання державної мови. До другого читання до проекту закону подано 2,5 тис. поправок.