УНИАН

Про це заявив член комітету, перший заступник голови фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук, повідомили УНІАН у прес-службі партії «Народний фронт».

За його словами, комітет ухвалив рішення про створення робочої групи з дослідження інформації про перебіг подій у Дебальцевому та надання президенту своїх висновків щодо дій Муженка.

«Мова йтиме про ступінь компетенції Муженка під час прийняття надважливих військових рішень. Ми будемо аргументувати, що посадова особа не є професійною або адекватною у прийнятті рішень у ситуації, що склалась. Ми можемо у бізнесі вести перемовини про будь-що, а під час війни ми втрачаємо людські життя, і це надважливо - хто доводить до втрат і погіршує ситуацію на фронті», - сказав Тетерук.

Відео дня

Читайте такожДепутати очікують від Генштабу пояснень щодо відведення військ з Дебальцевого

«Ми маємо переконати президента, що нам потрібен більш професійний керівник Генштабу. Президент має свої думки з цього приводу, тому саме робота цієї комісії полягає у відокремленні правдивих ситуацій від «сводок», які йому подають керівники Міноборони і Генерального штабу», - наголосив Тетерук.

За словами Тетерука, під час військових дій Україна отримала офіцерів середньої і молодшої ланки, які «своїми діями довели спроможність приймати адекватні розумні рішення і заслуговують на підвищення».