Захист Германа подав клопотання про звільнення засудженого / УНІАН

Підприємець Борис Герман, засуджений нібито за організацію "вбивства" журналіста Аркадія Бабченка, просить звільнити його від покарання.

Про це йдеться у матеріалах судової справи, передає "Українська правда". Захист Германа подав клопотання про звільнення засудженого з колонії через тяжку хворобу.

Ірпінський міський суд почав розглядати прохання так званого "організатора вбивства" у січні 2019 року.

Відео дня

Зокрема, суд призначив лікарський огляд Германа. Начальник колонії, у свою чергу, має надати матеріали особової справи чоловіка та документи, які характеризують його поведінку під час відбування покарання.

Читайте такожБабченко назвав наступну жертву Росії у Європі

Згідно з даними судового реєстру, Герман відбуває покарання у Бучанській виправній колонії (№85). Він сам брав участь у судовому засіданні через відеоконференцію.

1 вересня 2018 року підозрюваного в організації замаху на журналіста Аркадія Бабченка Бориса Германа засудили до 4,5 років позбавлення волі.

Як повідомляв УНІАН, увечері 29 травня стало відомо, що в Києві вбили російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка. 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що журналіст живий, а інсценування його вбивства було спецоперацією. СБУ затримала громадянина України Бориса Германа, якого, за даними СБУ, для організації вбивства найняли російські спецслужби.

Аркадій Бабченко залишив Росію в лютому 2017 року, мав можливість жити в Празі, але обрав роботу ведучим на кримськотатарському телеканалі ATR у Києві. Він пояснював рішення виїхати з Росії інформацією про можливість відкриття кримінального провадження щодо нього.