Ілюстрація REUTERS

Росія планує перемістити ядерні боєприпаси на територію тимчасово окупованого Криму та здійснює їх підготовку до бойового застосування.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в ефірі “Донбас. Реалії”.

За його словами, воєнна розвідка України фіксує підготовку до переміщення ядерних боєприпасів на територію окупованого Криму.

Відео дня

Як зазначив Скібіцький, розвідка цього року вже фіксували проведення навчань у підрозділах, які залучаються до транспортування ядерних боєприпасів з території РФ на територію окупованого Криму.

Він зауважив, що ці питання входять до завдань 12-го Головного управління Міноборони РФ, яке спільно з іншими підрозділами кримського окупаційного угруповання відпрацьовує переміщення ядерних боєприпасів на півострів та здійснює їх підготовку до бойового застосування.

Читайте такожРосійські окупанти проводять масштабні навчання десантників в анексованому Криму

Також Скібіцький проінформував про формування Росією на території Південного військового округу ще однієї ракетної бригади, яка матиме на озброєнні ракетні комплекси “Іскандер” та нові крилаті ракети збільшеного радіуса дії, які можуть бути оснащені ядерною бойовою частиною.

Довідка УНІАН. Росія окупувала український Крим, ввівши на територію півострова військових і організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловилися за приєднання Криму до РФ.

18 березня 2014 року в Кремлі було підписано так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.

Країни Заходу не визнали анексію Криму і запровадили санкції проти Росії.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.