У МЗС ФР назвали президентську кампанію в Україні "грубої і брудною" / mskbest.ru

У МЗС Росії не розраховують на поліпшення відносин з Україною після виборів.

Про це в інтерв'ю виданню "Международная жизнь" заявив заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін.

«Ми б справді хотіли нормалізації відносин з Україною - нашим найближчим сусідом, з яким нас пов'язує історично сформована духовна, культурна та цивілізаційна спільність. На жаль, те, що сьогодні там відбувається, залишає небагато шансів для цього. З подачі київської влади антиросійський чинник став мало не нормою життя для багатьох політичних діячів в країні і активно експлуатується в нинішніх президентських перегонах», - сказав Карасін.

Відео дня

Читайте такожУ Кремлі озвучили свою позицію щодо майбутнього Донбасу після президентських виборів

За його словами, нинішня виборча кампанія в Україні «має всі шанси увійти в історію як найбрутальніша, найбрудніша і найзапекліша».

«Безперечно, створення явних складнощів для волевиявлення громадян «кидає тінь» на весь електоральний процес. Неминуче виникають запитання до влади, яка таким чином намагається вплинути на підсумки голосування. Поряд з цим легітимність виборів залежить і від того, наскільки вони були чесними, прозорими, відповідали загальноприйнятим стандартам і нормам демократії. Поки що нинішня виборча кампанія має всі шанси увійти в історію як найбрутальніша, найбрудніша і найзапекліша», - сказав Карасін.

При цьому він стверджує, що Україна може готувати провокації.

«Разом з тим ризик загострення обстановки на південному сході зберігається. Не можна виключати спроб правлячого режиму влаштувати з передвиборною метою чергові збройні провокації в регіоні», - вважає Карасін.