Команда новообраного президента Володимира Зеленського виступає за перезавантаження антикорупційних органів, Антимонопольного комітету і Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКПУ).

Читайте такожНАБУ почало розслідування проти пов'язаної із Зеленським компанії (відео)

Про це на конференції Європейської Бізнес Асоціації про очікування бізнесу від нового президента України повідомили радники новообраного президента Олександр Данилюк і Айварас Абромавичус.

«Пріоритет номер один - це перезапуск антикорупційної інфраструктури. Я брав участь у запуску її, але останні два роки вона просто паралізована», - сказав Данилюк.

Він зазначив, що Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) і Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) необхідно дати обмежений час, щоб вони показали результати, в іншому разі - змінити керівників цих органів.

У свою чергу Айварас Абромавичус заявив, що ні НКРЕКПУ, ні АМКУ не стали по-справжньому незалежними.

«Обов'язково, що стосується НКРЕКПУ і АМКУ ... ніякої незалежності у цих двох найважливіших органів не було - всі ставленики керівництва, яке скоро буде колишнім. Є розуміння, що ці дві інституції мають бути повністю незалежними», - сказав Айварас Абромавичус.