Володимир Зеленський / REUTERS

Ключовим пріоритетом для новообраного президента України Володимира у зовнішній політиці стануть активізація роботи «нормандського формату» з врегулювання ситуації на Донбасі та повернення в Україну військовополонених моряків, заручників та політичних в’язнів, які незаконно утримуються на тимчасово окупованій території та в РФ.

Про це радники новообраного президента України Олександр Данилюк та Руслан Рябошапка повідомили журналістам в Брюсселі.

Читайте такожКоманда Зеленського в Брюсселі зустрілася з послами ЄС (фото)

Відео дня

«Ключове для нас, що є пріоритетом, – це буде відновлення роботи, активізація роботи «нормандського формату». Для нас тут важливо не якомога скоріше провести зустріч, але наповнити її змістом», - пояснив Данилюк.

Він вважає це «важливим кроком». Данилюк наголосив, що українські виборці очікують, щоб «ми потроху знаходили вирішення проблеми війни на сході нашої країни».

Своєю чергою головний експерт з правоохоронної та антикорупційної політики в штабі Зеленського Руслан Рябошапка додав, що «питання моряків та всіх тих наших громадян, які зараз перебувають фактично в заручниках у російської сторони – ми ці питання обговорювали (з представниками ЄС – УНІАН). Це теж один із пріоритетів, в тому числі на зовнішньополітичному напрямку разом з відновленням ефективної роботи в рамках нормандського формату».