Зеленський не буде йти на поступки Кремлю, вважає експерт / фото УНІАН

За нового президента України Володимира Зеленського відносини між Україною та РФ будуть розвиватися за «грузинською моделлю», спрямованою на замороження конфлікту.

Читайте такожРадник Зеленського обговоривши з міністром енергетики США посилення енергонезалежності України

Таку думку в коментарі «Главреду» висловив політичний експерт аналітичного центру DemocracyHouse Анатолій Октисюк. На його думку, в нашій країні, як і в Грузії, буде взято курс на замороження конфлікту.

Відео дня

Політолог вважає, що новий президент України не може піти на поступки росіянам, оскільки це буде політичним самогубством.

«Швидше за все, сам Зеленський не буде чіпати Росію за власною ініціативою...», — заявив Октисюк.

Експерт вважає, що надалі переможець виборів 2019 буде уникати різких висловлювань у бік РФ, як це робив ще чинний президент Петро Порошенко, і "це дозволить знизити градус напруги на тлі церкви, мови, теми гуманітарної політики".

«А у нас складеться грузинська модель взаємин з Росією. Зеленського звинувачували в проросійській позиції, і те ж саме говорили про політиків, які прийшли до влади в Грузії. Але там розвороту в бік Росії не сталося. У нас теж буде курс на замороження конфлікту», - сказав співрозмовник.

Раніше повідомлялося, що новообраний президент України Володимир Зеленський заявляє про підготовку «кількох ходів» у відповідь на ініціативи Росії про паспортизацію жителів окупованої частини Донбасу.