Зеленський відзначив, що він щодня думає про українських полонених / фото УНІАН

Новообраний президент України Володимир Зеленський висловив співчуття близьким загиблих в аварії в московському аеропорту "Шереметьєво", під час терактів на Шрі-Ланці та українських бійців, що загинули на Донбасі.

Читайте такожУ результаті катастрофи літака в «Шереметьєво» постраждав українець

"Життя – це найвища цінність. Про те, що його слід берегти, нам нагадують наші втрати на фронті, трагедії, подібні до терактів на Шрі-Ланці та аварії в "Шереметьєво". Загиблих не повернути. Ми співчуваємо близьким і пам’ятатимемо про тих, кого більше немає", - заявив він.

Відео дня

Зеленський відзначив, що він щодня думає про українських полонених.

"Вони живі. І є ті, в чиїх силах повернути їх до родин, ті, в чиїх силах не допустити трагедій. Щоб мати шанс у цьому світі, мусимо поставити людину та її життя за головну мету", - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, 21 квітня на Шрі-Ланці сталося вісім вибухів, в тому числі в католицьких храмах і дорогих готелях. Загинули близько 250 осіб, точні цифри поки не відомі через складнощі з ідентифікацією тіл. Відповідальність за напад взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

За даними ЗМІ, західні спецслужби попереджали уряд Шрі-Ланки про можливий напад. Газета The Telegraph з посиланням на джерела повідомила, що спецслужби також мають інформацію про підготовку нових терактів в курортних зонах країн Азії і Африки. За даними видання, йдеться про курорти Індії, Кенії, Мальдівських островів і Танзанії. Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

5 травня лайнер "Аерофлоту" Sukhoi Superjet 100, який прямував з Москви до Мурманська, здійснив аварійну посадку в московському аеропорту "Шереметьєво". Основна версія загоряння на борту літака - влучення блискавки. Загалом на борту літака було 78 осіб - 73 пасажири і п'ять членів екіпажу. Станом на ранок 6 травня, у результаті катастрофи загинула 41 людина. За попередніми даними МЗС, серед травмованих є один громадян України.