Ситник запевняє, що провадження проти Злочевського розслідуються / фото УНІАН

Справи проти екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського, які були передані НАБУ, не закривали, а заяви про це є "маніпуляцією" Генпрокуратури.

Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, пише Громадське.

"На жаль, справа Злочевського - це знову ж таки чергова маніпуляція з боку Генеральної прокуратури. Тому що ряд справ, які стосувалися Злочевського, вони дійсно були передані в Антикорупційне бюро, жодного рішення про закриття цих справ детективами антикорупційного бюро ніколи не приймалось. Зараз ці провадження розслідуються, прогнозувати наслідки розслідування не можу, тому що це залежить від того, яким чином буде співпраця між детективами та прокурорами", - сказав Ситник.

Відео дня

Раніше генеральний прокурор України заявив, що в ГПУ намагаються реанімувати справу Злочевського та зазначив, що одна справа стосовно розкрадання державних ресурсів була передана до НАБУ, де, за словами керівника САП Назара Холодницького, її закрили через те, що детективи НАБУ нібито не зробили жодних слідчих дій.

Читайте такожУ ГПУ передумали і знову підписали підозри оточенню Порошенка у "справі Курченка" (відео)

Як повідомляв УНІАН, у червні 2018 року Солом'янський районний суд Києва поновив розслідування проти екс-міністра екології та природних ресурсів Злочевського. Таким чином, суд скасував постанову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури від 1 серпня 2017 року про закриття провадження.

Злочевський виїхав з України наприкінці 2014 року після того, як Генеральна прокуратура почала розслідувати щодо нього справу про незаконне збагачення. У січні 2015 року ГПУ оголосила Злочевського у розшук.

Восени 2016 року з сайту МВС було знято інформаційно-статистична картка про розшук Злочевського в зв'язку з відповідним запитом від ГПУ. Інформацію про припинення розшуку було внесено на підставі надісланої з Генпрокуратури постанови про скасування державного розшуку Злочевського.

У грудні 2016 року з'явилась інформація про те, що Злочевський нібито зустрічався з народним депутатом України від "Блоку Петра Порошенка" Ігорем Кононенком у Відні, хоча останній категорично це спростовував.