ГПУ не зацікавилась зустріччю у Відні Кононенка і Злочевського / Фото УНІАН

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на відповідь ГПУ на запит.

"Відомості, вказані  у запиті, щодо можливої зустрічі народного депутата Ігоря Кононенка в ресторані у Відні із колишнім міністром екології З. (Злочевським - УП) не стосувалися предмету розслідування кримінального правопорушення, вчиненого З., відповідно в рамках кримінальних проваджень не досліджувалися", - зазначили у відповіді на запит.

Жодної інформації про те, чи взагалі відома їм суть розмови , а відтак чи допитували співробітники ГПУ Кононенка після цієї зустрічі у відповіді не вказано.

Відео дня

Водночас у ГПУ  повідомили, що розслідування по епізодах, у яких проходять компанії Злочевського,  припинено.

Справу розслідував департамент з особливо важливих справ у сфері економіки, який називають департаментом  Кононенка-Грановського.

Читайте такожПідозрюваного в корупції заступника міністра екології відсторонили через два дні після призначення

Згідно з відповіддю, досудове розслідування від 6 серпня 2014 року здійснювалося за підозрою Злочевському у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст 368-2 КК (незаконне збагачення особи, що має відповідальне службове становище) за підозрою головного бухгалтера ТОВ "Еско-Північ" в ухилянні від сплати податків та подальшому відмиванні коштів.

"За результатами досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні за підозрою Злочевського не встановлено порушень податкового законодавства з питань повноти та своєчасності сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб Злочевським за відповідний період, що підтверджується проведеними позаплановими документальними перевірка державної податкової інспекції в Шевченківському районі ГУ ДФС Києва", - сказано в повідомленні.

У відповіді зазначається, що висновки підтверджуються рішенням суду Великобританії / "Українська правда"

У відповіді зазначається, що ці висновки підтверджуються рішенням Центрального кримінального суду Великобританії від 21 січня 2015 року та висновками експерта за результатами проведення судово-економічної експертизи від  6 лютого 2015 року.

Тому 1 листопада 2016 року прокурор у провадженні виніс постанову про закриття кримінального провадження в частині про незаконне збагачення щодо Злочевського, та щодо ухиляння від податків та відмивання коштів.

сума сплати до держбюджету склала 180 млн гривень / "Українська правда"

У відповіді також зазначається, що головний бухгалтер "Еско-північ" В. занизила податок на прибуток на суму 33 099 840 гривень. "Під час досудового розслідування завдані збитки у кримінальному провадженні товариством відшкодовано у повному обсязі", - йдеться у відповіді. У документі повідомляється, що ці кошти були перераховані в бюджет, а разом  з ними і 15 549 920 гривень штрафу. Після цього прокуратура через суд звільнила бухгалтера від кримінальної відповідальності.

Читайте такожКононенко задекларував нерухомості на більш ніж 1,8 мільярда

Щодо групи компаній Burisma Holdings, де Злочевський є кінцевим бенефіціаром, то у відповіді на запит зазначається, що до суду скеровані клопотання про звільнення  від кримінальної відповідальності щодо службових осіб цих компаній. Причиною такого рішення стало "повне відшкодування завданих збитків".

"Загалом сума сплати до держбюджету склала 180 млн гривень", - йдеться у відповіді.