Геращенко написала заяву про звільнення з посади уповноваженого президента з мирного урегулювання ситуації на Донбасі / фото facebook.com/iryna.gerashchenko

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко написала заяву про звільнення з посади уповноваженого президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона сказала під час зустрічі з журналістами.

Читайте такожГеращенко 16 травня прозвітує у ВР про свою роботу на перемовинах у Мінську

Відео дня

"Зараз ідуть дебати про перезавантаження мінських груп. Я хочу поінформувати вас, що сьогодні написала заяву як уповноважена президента Порошенка з мирного урегулювання ситуації на Донбасі, як представник України у гуманітарній групі з проханням звільнити мене від цих посад. Я подякувала президенту за високу честь працювати у його команді протягом п’яти років", - сказала Геращенко.

"Що стосується команди новообраного президента, за моєю інформацією, експерти команди мали певні зустрічі зі, скажімо так, нашими представниками у Тристоронній контактній групі. Звичайно, усю інформацію ми передамо…", - запевнила Геращенко.

"Що стосується мене особисто, я вважаю, що 5 років – це дуже великий термін, коли ти займаєшся такими важкими темами. Знаєте, є внутрішнє вигорання, є психологічна теж непроста історія, і, я вважаю, буде дуже правильно, якщо я всім подякую за співпрацю і буду займатися питаннями захисту національних інтересів України як депутат Верховної Ради України. А далі – побачимо", - додала вона.

Згодом Геращенко опублікувала на своїй сторінці у Facebook звіт про свою діяльність на посаді. 

Як повідомляв УНІАН, Петро Порошенко своїм указом від 17 червня 2014 року призначив Геращенко уповноваженим президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях.

З травня 2015 року Геращенко була представником України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську.