Зеленський закликав нардепів перейти від слів до дій / facebook.com/ze2019official

Президент України Володимир Зеленський закликав народних депутатів зняти з себе недоторканність, відновити кримінальну відповідальність за незаконне збагачення та ухвалити Виборчий кодекс.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав у зверненні до українського народу після інавгурації у Верховній Раді.

Читайте такожЗеленський запропонував чинному складу уряду подати у відставку (відео)

Відео дня

«Українці хочуть не слів, а дій, тож, шановні депутати, ви самі призначили інавгурацію в понеділок, в робочий день. Я бачу в цьому плюс. Це значить, що сьогодні вечірок не буде, ми будемо з вами працювати», - зауважив він.

Зеленський попросив парламентаріїв прийняти закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, «багатостраждальний» Виборчий кодекс, в якому передбачити проведення виборів за відкритими виборчими списками.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський у зверненні до українського народу після інавгурації анонсував розпуск Верховної Ради восьмого складу і дострокові парламентські вибори.