Активістка Гандзюк померла у київській лікарні 4 листопада 2018 року / фото УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не прийшли на засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на початку засідання сказав голова ТСК, позафракційний народний депутат Борислав Береза.

Читайте такожСуд заочно заарештував фігуранта справи про вбивство Гандзюк Левіна – ГПУ

Відео дня

"Сьогодні, мабуть, вже останнє чи передостаннє таке засідання. Інше буде тільки для того, щоб сформувати позицію по звіту і підготувати звіт", - сказав він.

Береза зауважив, що на засідання було запрошено Луценка. "На жаль, його немає", - констатував він.

Крім того, додав депутат, запрошено було і Авакова, який на засідання не з'явився. Голова Національної поліції України Сергій Князєв прийшов на засідання, але згодом пішов, залишивши на ТСК свого заступника Віталія Невгада.

Також на засіданні присутній батько Гандзюк Віктор, який зауважив, що вже протягом 9 місяців СБУ, МВС та ГПУ розслідують справу про вбивство його дочки. "Порошенко і Луценко в особистих розмовах обіцяли мені, що замовники будуть знайдені і покарані. Порошенко і Луценко особисто обіцяли мені, що Мангер буде за гратами. Нині Мангер не за гратами, нині іншим замовникам навіть не оголошено підозру", - сказав він.

Довідка УНІАН. Громадська активістка Гандзюк померла у київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до того в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, жінка отримала хімічні опіки більш як 30% тіла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

7 травня 2019 року ГПУ направила до суду обвинувальний акт проти п’яти фігурантів справи про вбивство активістки - Микити Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського, Сергія Торбіна і Віктора Горбунова. 15 травня стало відомо, що Херсонський міський суд почне її розгляд 27 травня.

Також у справі про вбивство активістки фігурує раніше судимий громадянин Олексій Левін, голова Херсонської облради Владислав Мангер і на той час помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука Ігор Павловський.

У квітні Грабчуку, Васяновичу, Вишневському, Торбіну, Горбунову, а також Мангеру і Павловському пом’якшили підозри.