Ілюстрація / REUTERS

Відмова Ради голосувати за відставку глав МЗС і СБУ Павла Клімкіна та Василя Грицака, а також небажання звільняти міністра оборони Степана Полторака – це посилення конфронтації з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це в коментарі сайту "Сьогодні" розповів голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Читайте такожПрезидент внесення у нову Раду законопроект про зняття недоторканності з депутатів, дипломатів та суддів - Стефанчук

Відео дня

"Це продовження і навіть посилення конфронтації з новим президентом. Ми бачимо консолідацію депутатів: є якась антипрезидентська більшість, якась антипрезидентська коаліція. Вони проти нового президента. І все, що робиться - це всупереч йому. Не підтримали ані по кадрових ініціативах, ані по законопроектах", – говорить Фесенко.

За його словами, у Зеленського передбачали цю ситуацію, тому й пішли на дострокові вибори.

"Одна справа терпіти таке три місяці, інша справа – півроку. Але ця ситуація тимчасова. У новому парламенті все буде абсолютно інакше", – вважає політолог.

Як повідомляв УНІАН, 6 червня Верховна Рада відмовилась відправляти у відставку главу МЗС Павла Клімкіна, начальника СБУ Василя Грицака та міністра оборони Степана Полторака.

Постанови про звільнення Грицака, Полторака і Клімкіна президент Володимир Зеленський вніс до Ради 30 травня.