Владислав Сурков, помічник президента РФ / REUTERS

У Кремлі заявляють, що порядок денний зустрічі помічників глав держав країн «нормандського формату» (Україна, Німеччина, Франція і Росія) лише формується, це буде «звіряння годинників».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожУ Кремлі відмовились відповідати на питання щодо видачі Росією підозрюваних в атаці на МН17

Відео дня

«Поки що порядок денний лише формується, але треба по-перше звірити годинники і зрозуміти, де ми перебуваємо - була велика перерва у спілкуванні, повна стагнація в процесі виконання Мінських домовленостей. Спочатку потрібно провести рекогносцировку спільно і зрозуміти, де ми перебуваємо», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, які питання можуть обговорюватися на цій зустрічі.

Він уточнив, що Росію на зустрічі представлятиме або помічник президента РФ Юрій Ушаков, або помічник президента Росії Владислав Сурков.

«І те й інше можливе», - зазначив Пєсков.

Як повідомляв УНІАН, 17 червня президент Франції Еммануель Макрон на спільній з президентом України Володимиром Зеленським прес-конференції зазначив, що передумовами для проведення зустрічі лідерів країн «нормандської четвірки» є виконання Україною і Росією зобов'язань за Мінськими угодами про звільнення військовополонених і припинення вогню на Донбасі.

18 червня президент України на спільній з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель прес-конференції в Берліні виступив за термінове проведення переговорів у «нормандському форматі» щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

«З приводу повернення до «нормандського формату», з приводу термінів цієї зустрічі, ви знаєте, що для мене і для кожного українця головне питання - припинення війни», - підкреслив Зеленський.