Відповідні запити були подані друзями України в ПАРЄ / фото УНІАН

Парламентська асамблея Ради Європи відхилила пропозиції про проведення дебатів щодо порушень принципів РЄ з боку Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Читайте також"Шанси значні": Клімкін оцінив ймовірність повернення Росії до ПАРЄ

Відео дня

Так, у понеділок у ПАРЄ зареєстрували два офіційні запити про проведення дебатів за назвами "Завершити російський шантаж: Росія має понести відповідальність за неплатежі" та про "Зобов’язання притягнути до відповідальності тих, хто збив MH17". Обидва запити подали друзі України – британський депутат, консерватор Роджер Гейл та голова групи ЄНП, польський депутат Александр Почей.

Запити на термінові дебати були відхилені двічі. Спершу проти нього проголосувало Бюро ПАРЄ, керівний орган асамблеї. "Я пропонував і намагався просунути це рішення, але його відхилили впевнено більшістю", - розповів Почей.

На вимогу групи депутатів питання винесли на розгляд асамблеї, але також без успіху.

46 депутатів проголосували за дебати про російський фінансовий шантаж, 77 – проти. Стосовно дебатів щодо MH17, у збитті якого звинувачують Росію, голоси розподілилися так: 52 - за, 86 - проти.

Таким чином, питання не внесли на порядок денний.

Як повідомляв УНІАН, у Страсбурзі відкривається літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, на якій можуть ухвалити рішення, що призведе до повернення російської делегації без виконання будь-яких умов.