Як стверджує Путін, моряки виконували наказ, але нібито порушили російський закон / фото УНІАН

Президент Росії Володимир Путін заявив, що звільнення українських військовополонених моряків не пов‘язували з поверненням російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи, вони можуть бути обміняні на громадян РФ.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він сказав на прес-конференції за підсумками саміту «Великої двадцятки» в місті Осака (Японія).

Зокрема, його запитали, чи пов‘язували звільнення українських моряків з поверненням Росії в ПАРЄ і чи дійсно міністр закордонних справ України Павло Клімкін відкинув пропозицію Росії звільнити українських військових прямо зараз.

Відео дня

Читайте такожПутін заявивши, що "нормандський формат" буде використано, але спершу буде зустріч "удвох або втрьох"

«Ні, до чого тут ПАРЄ і українські моряки. Зверніть увагу. По-моєму, вже новопризначений начальник Генерального штабу української армії (Руслан Хомчак - УНІАН) підтвердив, що це була провокація, організована екс-президентом України Петром Порошенком під час передвиборчої боротьби. Це просто в жодні ворота не лізе. Це неподобство. Давайте ми з цього будемо виходити, якщо так, то фактично українська сторона зізналася, що це була провокація з їх боку», - сказав Путін.

За його словами, «в спокійному робочому режимі це питання можна вирішити». «У нас є питання щодо деяких людей, які затримані в Україні», - додав Путін.

За його словами, моряки виконували наказ і Росія віддає собі в цьому звіт, але, тим не менш, вони порушили російський закон. «Потрібно спокійно в робочому режимі з цим розібратися», - наголосив Путін.

Як повідомляв УНІАН, Путін заявив, що президент США Дональд Трамп під час двосторонніх переговорів зробив питання звільнення українських моряків пріоритетним.