Внаслідок протиправних дій зловмисника стратегічному підприємству оборонного комплексу завдано збитків на суму понад 5 млн грн / ssu.gov.ua

СБУ викрила посадовця Міністерства оборони України на розкраданні та привласненні коштів оборонного підприємства.

Про це УНІАН повідомили у прес-центрі СБУ. «Співробітники спецслужби встановили, що полковник одного з військових представництв МО організував механізм розкрадання та привласнення грошових коштів державного підприємства «Антонов». Оборудка відбувалась через укладання фіктивних цивільно-правових угод на надання послуг з проведення робіт щодо визначення технічного стану літаків, які прибували на ремонт», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожРосія погрожує знищити захоплену в Криму українську військову техніку

Відео дня

Насправді жодні перевірки не здійснювалися, а літаки передавали замовнику із підробленими сертифікатами безпеки, що могло призвести до аварійних ситуацій та людських жертв. Внаслідок протиправних дій зловмисника стратегічному підприємству оборонного комплексу завдано збитків на суму понад 5 млн грн.

У межах кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, проведено санкціоновані слідчі дії.

Під час обшуків правоохоронці виявили проекти та чернетки цивільно-правових угод, фіктивні документи щодо їх виконання, комп’ютери та носії інформації, на яких вони готувались, копії документів фізичних осіб з числа співробітників військового представництва та інших цивільних осіб, на яких без їх відома укладались угоди. Також виявлено записи «чорної» бухгалтерії тіньових оборудок, документи про вивід незаконно отриманих коштів до однієї з країн Західної Європи.

Слідчі оголосили зловмиснику про підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Перевіряється також можлива причетність до оборудки інших посадових осіб Міноборони.