Ілюстрація REUTERS

Представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний наголошує, що політичне врегулювання на Донбасі можливе після прогресу в питаннях безпеки та соціально-гуманітарній сфері.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на брифінгу в Києві.

Читайте такожУ Києві й у Москві по-різному бачать формулу обміну «всіх на всіх» - Пєсков

Відео дня

«З моєї точки зору, по всьому блоку політичних питань можна буде рухатися тоді, коли ми побачимо серйозні зсуви в питаннях безпеки, соціальних, гуманітарних та економічних питаннях», - заявив він.

За словами Безсмертного, позиція України є такою – те, що робиться в Мінському процесі, повинно робитися на «зустрічних курсах».

«Нам зараз надважливо зберегти позитивну динаміку, і наша позиція, всієї ТКГ – починати працювати насамперед в питанні соціально-гуманітарної сфери. Це підтримка людей, повернення військовополонених та інші питання. Тоді це дасть змогу швидко та продуктивно вирішувати питання безпеки. Це дасть можливість зростанню довіри між сторонами, тому що вона сьогодні знаходиться на мінімальному рівні», - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, представник України у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний розповів, що вчора на засіданні ТКГ у Мінську домовилась розпочати процедуру обміну утримуваних осіб за формулою «208 на 69», тобто 208 осіб звільняє Україна і 69 - підконтрольні Росії бойовики.