Голова Окружного адмінсуду Києва шантажував Людмилу Денісову / фото УНІАН

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звільнила свого представника у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України, піддавшись на шантаж з боку голови Окружного адміністративного суду Києва.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу директор НАБУ Артем Ситник.

Читайте такожВ ГПУ розповіли про вплив Окружного адмінсуду Києва на прийняття рішень Конституційним судом та діяльність ДБР

Відео дня

За його словами, в матеріалах прослуховування керівництва суду є розмови, з яких можна зробити висновок, що Денісова нещодавно звільнила свого представника у ВККСУ, піддавшись на шантаж з боку керівництва суду та за посередництва у цьому шантажі Національного агентства з питань запобігання корупції.

Як сказав Ситник, голова суду Павло Вовк мав намір позбавитися "неугодного" члена ВККСУ Андрія Козлова для того, щоб пройти кваліфікаційне оцінювання у ВККСУ. Для цього Вовк звернувся до Денісової, за чиєю квотою було призначено Козлова, та запропонував їй відкликати Козлова в обмін на те, що НАЗК не буде давати негативний висновок по її електронній декларації.

"Із зафіксованих розмов ми бачимо, що в обмін на скасування протоколів НАЗК Денісова має відкликати свого представника у ВККСУ", - наголосив Ситник.

Читайте такожНАБУ прийшло з обшуками до Окружного адмінсуду Києва

Як повідомляв УНІАН, 2 липня Козлов заявив, що оскаржуватиме у суді своє звільнення.

Козлов тоді повідомив, що наказ про його звільнення Денісова підписала нібито 27 червня, однак досі він не бачив цей документ. За словами Козлова, також документ не бачили у ВККС, а інформацію щодо звільнення він отримав з власних джерел та повідомлень у ЗМІ.

Нагадаємо, керівник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк заявляє про підготовку повідомлення про підозри керівництву і ще 4 суддям Окружного адміністративного суду Києва через втручання у діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів та організацію прийняття завідомо неправосудних рішень.