Станіслав Патюк

Про це повідомив в.о голови НАЗК Станіслав Патюк в інтервю виданню Апостроф.

"Якщо комусь щось не подобається, треба вникнути і розібратися, чому так відбувається, в чому реальні проблеми, а потім вже говорити про те, що давайте, щось будемо міняти. З іншого боку, безумовно, якщо законодавець вважатиме за потрібне змінити закон, поміняти функції Національного агентства, повноваження, порядок обрання членів і призначення глави НАЗК, значить, будемо жити в умовах нового закону. На те він і закон", - підкреслив керівник агентства.

Відео дня

Станіслав Патюк також наголосив, що в парламенті давно лежить законопроект який би дозволив НАЗК отримати доступ до трьох держреєстрів.

«У нас є достатньо багато і своїх напрацювань, які давно лежать в парламенті. Наприклад, законопроект 7276, завдяки якому ми хотіли б отримати доступ ще до трьох державних реєстрів, щоб завершити цикл автоматичної перевірки декларацій. Але поки це все, як бачимо, залишається на папері - за ці ініціативи не те, що не голосують, а навіть не виносять на порядок денний», - сказав в інтервю Патюк. 

Окрім цього він поінформував, що НАЗК знайшло порушення в деклараціях «смотрящого» від Порошенка в Раді Ігоря Кононенка. Справу передають до НАБУ.

Була закінчена повна перевірка по Ігорю Кононенко і закінчена вона була з встановленням факту внесення до декларації недостовірних відомостей на загальну суму 7,6 млн грн. Ми ці матеріали будемо відправляти в НАБУ маючі на увазі те, що це суб'єкти, які їм підслідні. Вони з'ясовуватимуть, розбиратимуться, чи є в їхніх діях складу злочину. До Кононенко були питання щодо вартості зазначених акцій", - заявив Патюк.