В "Голосі" пояснили причини технічної затримки формування комітетів ВР / фото УНИАН

У партії “Голос” пояснили причини технічної затримки формування комітетів Верховної Ради України.

Читайте такожУ "Слузі народу" не виключають скорочення кількості комітетів у Раді

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам після засідання підгрупи Підготовчої депутатської групи сказав новообраний депутат від “Голосу” Ярослав Железняк.

Відео дня

“Сьогодні продовжили обговорювати кількісний склад комітетів. Були озвучені пропозиції від усіх політичних сил щодо свого представництва у комітетах”, - розповів він.

Також, додав Железняк, відбулося попереднє обговорення пропозицій щодо керівних посад у комітетах. “Але це було скоріше як обговорення, аніж процес прийняття рішень. Тому що не всі політичні сили зараз подали свої кандидатури. Через це у нас є технічна затримка з тим, щоб сформувати вже кількісний склад і керівний склад комітетів”, - зазначив представник “Голосу”.

Як повідомляв УНІАН, 22 серпня новообраний депутат від "Слуги народу", координатор підгрупи підготовчої депутатської групи з питань комітетів Руслан Стефанчук заявив, що “Слуга народу”, згідно з запропонованими ними “математичними квотами”, хоче головувати у 21 із 23 комітетів Верховної Ради, що запропонувала створити підготовча депутатська група.

Сьогодні, 26 серпня, Стефанчук повідомив, що у “Слузі народу” розглядають можливість очолити меншу кількість комітетів, ніж вони це планували раніше, взявши, натомість, у цих комітетах посади першого заступника голови комітету, або ж секретаря.