Анна Новосад може стати новим главою МОН / facebook.com/anja.novosad

Міністерство освіти і науки очолить екс-чиновник міністерства, обраний депутат Верховної Ради від партії "Слуга народу" Анна Новосад.

Читайте такожУ "Слузі народу" розповіли, які законопроекти має розглянути Рада вже завтра

Про це з посиланням на джерела повідомляє LB.ua.

Відео дня

Зазначається, що Новосад народилася 28 липня 1990 року. У 2007 році закінчила Український гуманітарний ліцей при КНУ імені Тараса Шевченка. Ступінь бакалавра з політології отримала в 2011 році в Національному університеті "Києво-Могилянська академія".

У 2012-2013 роках стажувалася в аналітичних центрах Іспанії та Чехії. Учасник українсько-канадської парламентської програми.

У 2013 році отримала ступінь магістра європейських студій в Університеті Маастрихта, Нідерланди. Є стипендіатом Фонду Відкритого Суспільства.

У Міносвіти Новосад працювала з 2014 року. З березня по листопад 2014 року обіймала посаду радника міністра. У грудні 2017 року очолила управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН.

З грудня 2017 року – генеральний директор директорату стратегічного планування та європейської інтеграції. Вільно володіє англійською та німецькою мовами.

Напередодні повідомлялося, що основним кандидатом на посаду міністра охорони здоров'я є екс-глава Одеської ОДА Максим Степанов.