Між Україною та Росією розпочався обмін полонених

Про це йдеться в повідомленні новообраного генерального прокурора України Руслана Рябошапки із посиланням на співробітницю Верховної Ради України Анну Ісламову.

«Обмін завершився: моряки, Сенцов, Карпюк, Балух, Гриб летять додому», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

«Джерела в Україні розповіли, що обмін відбувся. Зараз бійці Альфи і співробітники СБУ прямують до аеропорту Жуляни, куди повинен прибути борт із обміняними, - повідомляє Telegram-канал ВЧК-ОГПУ.

Також з посиланням на джерела повідомляється, що «в даний момент президент Володимир Зеленський разом з охороною виїжджає до аеропорту Жуляни, щоб зустрічати обміняних».

Як повідомляв УНІАН, 21 серпня в московському СІЗО «Лефортово» підтвердили, що до них перевели українських політв'язнів Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олександра Кольченка і Павла Гриба.

Також стало відомо, що в «Лефортово» етапували Сенцова.

Однак депутат від партії «Опозиційний блок - За життя» Віктор Медведчук заявив, що Україна і РФ ще не погодили остаточний варіант обміну утримуваними особами.

Пізніше колишній депутат російської Держдуми Ілля Пономарьов, який отримав громадянство України, заявив, що у п'ятницю, 30 серпня, відбудеться обмін полоненими між Україною і Росією.