В ОБСЄ прокоментували обшуки в НСТУ  фото УНІАН

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір заявив про стурбованість через проведення обшуків в офісі та помешканнях співробітників ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (НСТУ).

Читайте такожОбшуки на "Суспільному": ДБР перевіряє купівлю обладнання на 15 мільйонів гривень

Про це він написав у соцмережі Twitter.

Відео дня

«Мене хвилює сьогоднішній обшук в офісі НСТУ та помешканнях менеджерів мовника, зокрема Зураба Аласанії. Я закликаю владу утримуватися від будь-якого тиску на незалежність суспільних засобів масової інформації», - зазначив Дезір.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 30 серпня, у Державному бюро розслідувань заявили про обшуки у приміщенні ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

«Слідчі дії проводяться в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливих протиправних дій службових осіб ПАТ «НСТУ», а саме - зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших фізичних або юридичних осіб», - йдеться у повідомленні ДБР.

У ДБР запевнили, що обшуки жодним чином не перешкоджають роботі телерадіокомпанії.

На офіційному сайті «Суспільного» повідомлялося, що обшуки відбулися також у помешканнях працівників, зокрема, у голови правління телерадіокомпанії Зураба Аласанії.