Антон Геращенко подав свою декларацію на посаду заступника міністра внутрішніх справ / фото УНІАН

Народний депутат 8-го скликання Антон Геращенко претендує на посаду заступника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це свідчить його декларація "Кандидата на посаду", розміщена на сайті Національного агентства питань запобігання корупції.

Читайте такожМожете "подякувати" Авакову: Супрун пояснила, чому в Україні немає медичного канабісу (відео)

Відео дня

У графі "Займана посада (або посада, на яку претендуєте як кандидат)" вказано "Заступник міністра", а у графі "Місце роботи або проходження служби (або місце майбутньої роботи чи проходження служби для кандидатів" - "Міністерство внутрішніх справ України".

Декларацію було внесено на сайт НАЗК 1 вересня.

Як повідомляв УНІАН, 29 серпня Авакова залишили у новому складі уряду, а голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пояснив, що міністра перепризначили під “персональну відповідальність” президента.

Раніше більш як 20 громадських організацій закликали президента та його монобільшість у Верховній Раді не перепризначати міністра внутрішніх справ Авакова на будь-які посади.

Активісти звинувачують міністра внутрішніх справ у провалі реформи органів внутрішніх справ; переатестації в поліції, наслідком якої стала реабілітація старих кадрів міліції та "беркутівців"; нерозкритті десятків замовних вбивств та нападів на громадських діячів, адвокатів, журналістів, політиків, правозахисників; здійсненні корупційних закупівель.

28 серпня активісти з цими вимогами пікетували Офіс президента.