У Білорусі пояснили, як зараз працює білорусько-український кордон / УНІАН

Пункти пропуску на білорусько-українському кордоні функціонують у повсякденному режимі, громадяни можуть вільно перетинати кордон, надавши необхідні документи.

Читайте такожДПСУ відповіла Лукашенку, який закрив кордон з Україною через "потік зброї"

Таку заяву в коментарі російському агентству «ТАСС» зробив прес-секретар Державного прикордонного комітету (ДПК) Білорусі Антон Бичковський.

Відео дня

"Пункти пропуску функціонують у повсякденному режимі, громадяни можуть вільно перетинати кордон за документами, що дають право на виїзд за кордон. Кордон закритий для порушників закону і злочинних елементів", - зазначив представник прикордонної служби.

За його словами, ситуація на кордоні повністю контролюється. Забезпечуються всі параметри безпеки як на ділянці "зеленого кордону", так і "безпосередньо в пунктах пропуску".

"Ми приділяємо велику увагу припиненню фактів контрабанди зброї, боєприпасів і вибухових речовин, незаконному переміщенню наркотиків", - сказав Бичковський.

Представник ЦПК нагадав, що президент Білорусі поставив завдання "щодо нарощування потенціалу на білорусько-українському кордоні".

"У зв'язку з цим ми нарощуємо щільність охорони державного кордону [з Україною], вдосконалюємо прикордонну інфраструктуру, на нових ділянках кордону впроваджуємо сучасні системи охорони", - зазначив прес-секретар.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 3 вересня, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь «радикально» посилила прикордонний контроль з Україною через «потік зброї».

«Ми змушені були зі своїми братами, близькими людьми (з Україною) повністю закрити кордон. Наглухо. Ще більше, ніж з Північноатлантичним блоком, який для нас завжди, з давніх часів, нібито здавався ворогом номер один», - сказав він.