Не усі в Україні раділи успішному обміну в'язнями / Иллюстрация REUTERS

Помічник Зеленського Андрій Єрмак заявив, що в Україні є сили, які не були зацікавлені у звільненні українців, яких утримували в Росії.

Читайте такожГенсек ООН привітав обмін полоненими між Україною і Росією

"У мене немає доказів, хто намагався все зірвати. Але можу відверто сказати, що, справді, є сили, тут, всередині країни, які не були зацікавлені у звільненні. На щастя, у нас є новий президент, який виконує те, що пообіцяв", – зазначив він в інтерв’ю «Українській правді».

Відео дня

Крім того, Єрмак підтвердив, що кум Путіна Віктор Медведчук не брав участі у процесі обміну.

«Я не знаю про якісь спроби, знаю позицію нашого президента. Він заявляв багато разів про те, що ніяких залучень пана Медведчука в жодні процеси він не передбачає. І тому я можу сказати, що ніякої участі пан Медведчук не брав, ніколи ми з ним не зустрічалися, не розмовляли. Вважаю, що всі його вояжі в Росію – це його особистий піар», –наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня у рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряки та 11 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.

Водночас в РФ повернули 35 осіб, про обмін яких просили росіяни. Всі вони були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень.