Поліція затримала чиновників, яким раніше оголосила про підозру / відділ комунікації ГУНП у Дніпропетровській області

Прокуратура Дніпропетровської області у рамках справи про привласнення 29,5 мільйонів гривень при будівництві Нового мосту оголосила підозри низці чиновникам з міськради Дніпра, деяких оголосила в розшук.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури.

Читайте такожЗеленський на тролейбусі проінспектував новий міст у Дніпрі та продовжив парі з Філатовим (відео)

Відео дня

Зазначається, що нині в розшуку перебувають заступник міського голови, начальники профільних управлінь та особа, відповідальну за технічний нагляд.

Водночас засновника ТОВ-підрядника взяли під варту на 60 діб із можливим внесенням застави у понад 40 мільйонів гривень. Начальника дільниці триматимуть під вартою зі заставою в мільйон гривень.

Як повідомляв УНІАН, у Дніпрі в п'ятницю, 13 вересня, правоохоронні органи провели слідчі дії в приміщенні Дніпровської міської ради.

Довідка УНІАН. Центральний автомобільний міст через Дніпро з’єднує центр міста з лівобережною частиною, відкритий у листопаді 1966 року. У 2017 році міст був закритий на реконструкцію. Під час ремонтних робіт виявлялися порушення, пов’язані з підрядником, у зв’язку з чим було відкрито кілька кримінальних справ. Під час візиту до Дніпра президент України Володимир Зеленський і міський голова Філатов уклали парі про те, що реконструкція Центрального мосту завершиться за два місяці і споруда буде здана в експлуатацію 14 вересня у День міста. Якщо терміни не будуть виконані, Філатов заявив, що піде з посади. Рух Центральним мостом було відкрито достроково – 7 вересня.