Суд замінив запобіжний захід Єфремову на особисте зобов'язання / фото УНІАН

Старобільський районний суд Луганської області скасував цілодобовий домашній арешт екс-голові фракції Партії регіонів Олександру Єфремову.

Як повідомила УНІАН прес-секретар суду Наталія Літвін, відповідне рішення суд ухвалив 18 вересня.

"Йому змінили запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на особисте зобов'язання", - зазначила вона.

Відео дня

Читайте такожЄфремов прибув до Києва, йому вдягли електронний браслет

Як повідомляв УНІАН, Єфремова затримали у липні 2016 року в аеропорту "Бориспіль". У січні 2017 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Єфремова, якого звинувачують в організації захоплення терористами будівлі Луганської облдержадміністрації; в пособництві в захопленні будівлі Управління СБУ в Луганській області; у скоєнні умисних дій з метою зміни кордонів території та державного кордону України; в організаційному сприянні створенню і діяльності терористичної організації "ЛНР"; державній зраді.

Єфремова утримували в СІЗО у Старобільську.

Справу розглядав Старобільський райсуд, але 8 липня цього року Верховний суд за клопотанням адвокатів Єфремова ухвалив рішення, згідно з яким надалі його судитимуть у Києві. За словами адвоката Олександра Мельникова, захист звернувся щодо зміни підсудності через те, що в Луганській та Харківській областях дуже мало діючих суддів, що призводить до затягування процесу на роки.

22 липня стало відомо, що Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід Єфремову з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. 25 липня Єфремову надягли електронний засіб контролю (браслет).