Петро Порошенко / REUTERS

Колишній президент України Петро Порошенко поки не з’явився до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз для проведення експертизи із застосуванням поліграфа у рамках розслідування справи щодо купівлі-продажу телеканалу «Прямий».

Як передає кореспондент УНІАН, про це завідувач відділу психологічних досліджень Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Юрій Ірхін повідомив журналістам у Києві.

Відео дня

За словами Ірхіна, на 10:00 була призначена судово-психологічна експертиза Порошенка із застосуванням поліграфа, проте він досі не з’явився.

Читайте такожЕкс-президент України з дружиною відвідали Гонтарєву у лікарні і зробили їй унікальний подарунок (фото)

«Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду була призначена судово-психологічна експертиза Порошенка Петра Олексійовича із застосуванням комп’ютерного поліграфа. Наразі ми готові до проведення. Чекаємо, експертиза не скасовується, якщо Петро Олексійович знайде змогу і приїде, то ми експертизу проведем. Наразі єдина є перепона – те, що Петро Олексійович поки що не прибув», - сказав експерт.

За його словами, Порошенко був завчасно повідомлений про заплановане проходження експертизи.

«Є офіційний порядок сповіщення – ми задаємо клопотання слідчому на прибуття. Є офіційний лист з визначенням чіткого часу. Перший час, який був визначений, - це сьогодні, 1 жовтня, на 10:00», - зауважив він.

Водночас Ірхін додав, що допити на поліграфі не мають проводитись публічно.

«Судово-психологічна експертиза не передбачає досліджень у прямому ефірі. Прямий ефір – це телевізійне шоу. В межах судової психологічної експертизи таке не можна робити», - додав Ірхін.

Як повідомляв УНІАН, 13 серпня у прес-службі Держбюро розслідувань заявили, що Печерський райсуд Києва надав дозвіл на допит Порошенка із застосуванням поліграфа.

Такий дозвіл суд надав у рамках розслідування провадження щодо ймовірного ухилення екс-президентом від сплати податків під час купівлі-продажу телеканалу "Прямий".

12 серпня Порошенко був на допиті у ДБР як свідок у кримінальному провадженні щодо можливого ухилення від сплати податків і подальшої легалізації доходів під час купівлі-продажу ТОВ "Телеканал "Прямий". Після цього директор ДБР Роман Труба допустив, що наступний допит Порошенка буде проведено із застосуванням поліграфа. Екс-президент відповів, що не довіряє ДБР, але готовий пройти допит на поліграфі в ефірі телеканалу "Прямий".