Народний депутат 8-го скликання Станіслав Березкін / фото УНІАН

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід колишньому народному депутату України, підозрюваному в організації вчинення особливо тяжких корупційних злочинів.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Так, суд частково задовольнив клопотання та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у сумі майже 15 мільйонів гривень.

Відео дня

Читайте такожСАП повідомило про підозру колишньому нардепу в корупційній справі

Як повідомляє прес-служба САП, суд визначив колишньому нардепу процесуальні обов’язки, передбачені ст. 194 Кримінального процесуального кодексу, а саме, прибувати до визначеної службової особи з встановленою періодичністю та не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора або суду.

Крім того, екс-депутату необхідно повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи та утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними.

Також треба здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та на в’їзд в Україну.

Як зазначає УП, мова йде про народного депутата 8-го скликання, який був у групах "Відродження" і "Воля народу", Станіслава Березкіна.

Раніше, Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру народному депутату 8-го скликання Станіславу Березкіну.

За даними слідства, Березкін як бенефіціар групи компаній "Креатив" наприкінці 2013 - початку 2014 років "організував заволодіння коштами державного банку АТ "Ощадбанк" у сумі 20 млн. доларів США, залучивши до таких дій інших осіб, у тому числі службовців банківської установи".