Руслан Рябошапка / REUTERS

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що ніхто із закордонних чи вітчизняних політиків не телефонував йому і не намагався вплинути на рішення щодо конкретних кримінальних справ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на брифінгу в Києві.

«Ніхто із закордонних, із вітчизняних політиків, чиновників і не чиновників не дзвонив мені і не намагався вплинути на мої рішення щодо конкретних кримінальних проваджень», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожПомпео зізнався, що був присутнім під час скандальної телефонної розмови Трампа і Зеленського

Довідка УНІАН. В Україні розслідується справа про відмивання коштів на суму понад 33 млн доларів при купівлі групи компаній херсонської «нафтоперевалки», до якої було залучено компанії Wirelogic Technology AS, Digitex Organisation LLP, а також компанію екс-міністра екології, бізнесмена Злочевського Burisma Holdings Limited, членом ради директорів якої у 2014 році став Хантер Байден, син екс-віце-президента США. В НАБУ заявили, що події, які розслідують детективи у цій справі, охоплюють лише період 2010-2012 років.

Водночас у США розгорівся скандал між Білим домом і Конгресом після появи у ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, де йшлося, що президент США Дональд Трамп "пообіцяв" щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським, що відбулась 25 липня, Трамп міг неодноразово наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, яка відбулося 25 липня. У стенограмі йшлося про те, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина Байдена.

30 вересня Зеленський заявив, що Україна не проводить розслідувань "за командою" інших країн.