Прес-секретар президента України Юлія Мендель / фото УНІАН

Прес-секретар президента України Юлія Мендель заявила про те, що на неї обрушилася хвиля цькування після інциденту з журналістом "Радіо Свобода" Сергієм Андрушко, якого вона штовхнула.

У коментарі для Bihus.info речниця президента заявила про те, що з нею зв’язалися з Комітету ВР з питань свободи слова щодо Андрушка. Також, за словами Мендель, вони говорили один з одним і особисто, однак журналіст ніяких образ чи обурень щодо інциденту не висловлював.

Читайте такожНаціональна спілка журналістів закликає Мендель вибачитися

Відео дня

"Почалася якась маніпуляція, там хтось почав уже якісь речі, абсолютно абсурдні, що я когось там домагалася. Я перепрошую, але коли ми говоримо про питання свободи слова ми маємо розуміти, де закінчується дискусія, а де починається просто цькування", - пояснила прес-секретар президента.

Вона додала, що під Офіс президента після цього для неї принесли нашийник та намордник, а пост про це поширив й інший журналіст від "Радіо Свободи" - Михайло Ткач.

"Якщо у мене і була якась неправильна поведінка, вона не має викликати такого рівня цькування, булінгу та харасменту. І в даному випадку потрібно налагоджувати дорослий діалог між людьми і визначитися де взагалі всі ті ображені взялися. Тому що настільки багато брехні, маніпуляцій і всього. Будемо визначатися на комітеті зі свободи слова, я прийду", - підсумувала вона.

Нагадаємо, раніше в мережі опублікували відео, на якому видно, що Мендель відштовхнула журналіста "Схем" Сергія Андрушка, коли той хотів поставити запитання президенту.

Пізніше речниця прокоментувала інцидент у Facebook. "Пишуть, що побила журналіста, вдвічі більшого за себе. Заохочую всіх перевіряти інформацію. У США "Ні" для журналіста означає неможливість підходити до першої особи. Інакше журналіста заарештують. Медіа наполягають, але не кидаються. Бо особистий простір першої особи - це його/її безпека. Особливо важливо це усвідомлювати після 2017 року, коли, вдаючи журналіста відомого видання, кілер підстрелив добровольця у Києві", - йдеться у її повідомленні.