Суд розпочав розгляд клопотання прокурорів про обрання Пашинському запобіжного заходу / фото УНІАН

Печерський райсуд Києва розпочав розгляд клопотання прокурорів про обрання колишньому народному депутату Сергію Пашинському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як передає кореспондент УНІАН, клопотання прокурорів Генпрокуратури розглядає суддя Олеся Батрін.

Інтереси Пашинського представляють два адвокати, підтримати його прийшов екс-секретар РНБО Олександр Турчинов.

Відео: hromadske

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня 2019 року слідчі центрального апарату ДБР оголосили підозру народному депутату чотирьох скликань Пашинському у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження (ч.1 ст. 121 Кримінального кодексу України).

31 грудня 2016 року на Київщині стався інцидент між Пашинським і жителем Васильківщини В'ячеславом Хімікусом, в результаті якого Пашинський застосував вогнепальну зброю.

Читайте такожПомічниця Пашинського розповіла, через що саме нардеп почав їй погрожувати (документ)

Своєю чергою Хімікус, якому Пашинський прострелив ногу, стверджував, що той порушував правила поводження із зброєю, і куля випадково влучила в ногу, а не в тулуб.

За фактом інциденту поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганські дії). Однак у липні 2017 року Генпрокуратура закрила кримінальне провадження за фактом інциденту між Пашинським та Хімікусом.

Пізніше проти Хімікуса відкрили провадження за підозрою у спробі нападу на народного депутата.

У вересні 2017 року Генпрокуратура повернула Пашинському його пістолет "Глок", який був вилучений після того, як він поранив у ногу беззбройного Хімікуса.