Пристайко закликав наступника Могеріні активніше залучити ЄС до процесу стабілізації ситуації в Україні / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко закликав Жозепа Борреля, який стане наступником Високого представника Європейського Союзу із закордонних справ і безпекової політики Федеріки Могеріні, активніше залучити Євросоюз до процесу стабілізації ситуації на сході України.

Як йдеться у повідомленні на сайті Міністерства закордонних справ України, сьогодні на полях засідання Ради ЄС із закордонних справ у Люксембурзі відбулася зустріч Пристайка з кандидатом на посаду Високого представника ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозепом Боррелєм.

Читайте такожВ ЄС хочуть почути плани української влади щодо втілення реформ - Могеріні

Відео дня

Зокрема, сказано, що Боррель підтвердив незмінність підходів ЄС щодо застосування санкцій стосовно Росії з метою повного виконання Мінських домовленостей, а також відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.

Своєю чергою Пристайко наголосив на необхідності подальшого активного залучення ЄС до процесу стабілізації ситуації на сході України та поінформував про підготовку до саміту у «Нормандському форматі» на рівні глав держав та урядів.

Міністр також подякував Боррелю за чітку позицію щодо російської агресії проти України та відновлення територіальної цілісності нашої держави, які були висловлені кандидатом на посаду Високого представника ЄС 7 жовтня на засіданні комітету Європейського парламенту із закордонних справ під час парламентських слухань.

Також сторони окремо обговорили актуальні питання двосторонніх відносин Україна-ЄС та пріоритети ключових реформ в Україні.

«ЄС - ключовий торговельний партнер України, що особливо важливо в умовах триваючої російської агресії. Ми налаштовані продовжувати активну імплементацію внутрішніх реформ та цінуємо підтримку ЄС на цьому шляху» - відзначив Пристайко.