REUTERS

В.о. керівника апарату Білого Дому Мік Малвейні у четвер визнав, що президент США Дональд Трамп заморозив майже 400 мільйонів доларів військової допомоги Україні в обмін виконати вимоги адміністрації президента.

Про це повідомляє CNN.

Читайте такожБайден-молодший заперечує звинувачення в корупції при роботі в Україні

Відео дня

Уже за годину Малвейні заперечував свою ж заяву.

В.о. керівника апарату Білого Дому під час обідньої прес-конференції у Вашингтоні заявив, що знав лише про запит США розслідувати злам серверів демократів 2016 року. Рішення тимчасово заморозити допомогу справді ухвалили, але не для того, щоб активізувати розслідування щодо компанії Burisma, де працював син одного з основних політичних суперників Трампа Джо Байдена

"Тому ми затримали гроші", – сказав Малвейні.

Як повідомляв УНІАН, у США розгорівся скандал між Білим домом і Конгресом після появи в ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень представив записку генеральному інспектору, де сказано, що Трамп "пообіцяв" щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським, який відбувся 25 липня, Трамп міг неодноразово наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Прес-секретар Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа. Трамп стверджує, що Хантер Байден міг отримувати до 100 тисяч доларів в місяць від компанії екс-міністра екології України, бізнесмена Миколи Злочевського Burisma Holdings Limited.