У "Слузі народу" розкритикували слова Федини / фото УНІАН

Народний депутат з фракції «Слуга народу» Олександр Качура звернувся до правоохоронних органів про «вчинений злочин» народним депутатом від «Європейської солідарності» Софією Фединою.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив у коментарі журналістам перед засіданням фракції «Слуга народу».

Качура зазначив, що «сьогодні подав заяву про вчинений злочин до правоохоронних органів, до Генпрокуратури і Державного бюро розслідувань»,

Відео дня

Він вважає неприпустимим, що «активісти і навіть народні депутати дозволяють собі заклики до насильницького повалення влади», зокрема фізичної розправи з президентом України Володимиром Зеленським.

Водночас співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко написала у Facebook: «Сьогодні «Слуги» розпочали публічну травлю Софії Федини. Лякають регламентним, збирають підписи, звертаються до правоохоронних органів».

Вона зазначає, що «при цьому ніхто з них не засудив публічно свого ж «Слугу» Євгена Шевченка за відверто сепаратистські заяви на російських пропагандистських шоу, де він обзивав фашистами учасників протестних акцій і цілувався з бойовиками».

«Ніхто на тягне його на регламентний, не строчить заяви в СБУ. Бо ж в своєму оці не бачиться поліно, а в чужому, опозиційному, шукають крихту. Війна з опозиціонерками стає улюбленою забавою «Слуг», як і війна з учасниками акцій протесту й відверта неповага до ветеранів та волонтерів», - зазначила Геращенко

Як повідомляв УНІАН, сьогодні на засіданні Погоджувальної ради перший віце-спікер парламенту Руслан Стефанчук заявив, що у фракції «Слуга народу» мають намір звернутися до правоохоронців через висловлювання народної депутатки від фракції «Європейська солідарність» Федини щодо президента Зеленського.

За його словами, він подивився YouTube-канал одного з народних депутатів: «Ви мене вибачте. Те, що я там почув, це не просто дичина, це абсолютно жодного відношення немає до європейських цінностей, які сповідує наша Верховна Рада».

Читайте також"Слуга народу" проведе засідання, очікується прибуття Зеленського - ЗМІ

«Я глибоко переконаний, що такі речі повинні отримати оцінку не тільки українського суспільства, а й відповідної правоохоронної системи держави. Тому, я дуже прошу всіх, хто причетний до цих справ, розібратися і дати свою політичну оцінку з тим, щоб ми розбудовували свої відносини на засадах взаєморозуміння, поваги, толерантності і ефективної роботи на благо України», - наголосив Стефанчук.

Своєю чергою, перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко нагадав, що цими вихідними відбулася поїздка президента «фактично, на лінію розмежування».

«Всі ми бачили вчора підготовлений відеозвіт, дуже масштабний. І він показав те, що там реально відбувалося... Поки він готувався і поки він монтувався, то простір соціальних мереж був наповнений різного плану коментарями, які здійснювалися до вирваного з контексту відео щодо спілкування Володимира Зеленського з представниками ветеранського руху», - сказав він.

Депутат зауважив, що на ці події спостерігалася різна реакція.

«І якщо Руслан Олексійович (Стефанчук - УНІАН), відповідно до своєї посади і статусу, не може прямо про це, мабуть, сказати, то я скажу прямо, що народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Софія Федина і сама висловлювала певні моменти, які можна... Хай правоохоронні органи розбираються, але там є заклики чи не заклики, а якась її думка, щодо того, що може трапитися з президентом, якщо він так буде себе поводити. Я б так якось це оформив», - розповів він.

«Ми, фракція «Слуга народу», вважаємо, що неприпустима з боку депутата така діяльність, тому що є інституції, а є просто люди, є заповіді Божі, не можна ж бажати людині прилюдно таких речей. Наша фракція буде звертатися до правоохоронних органів з проханням визначити, чи є тут перспективи правоохоронні в цій ситуації», - наголосив Корнієнко.

Він додав, що у цьому відео був задіяний і блогер, але до нього питань немає.