Прізвище Луценко згадується в кількох провадженнях ДБР / фото УНІАН

У Державному бюро розслідувань є кримінальні провадження, учасником або можливим учасником яких є колишній генеральний прокурор Юрій Луценко.

Про це директор ДБР Роман Труба повідомив в ефірі Радіо Свобода.

Читайте такожДо 50 тисяч гривень на тиждень: ЗМІ дізналися, в якій школі вчить англійську Луценко

Відео дня

"У нас є кримінальні провадження, де учасником чи можливим учасником, особою, яку необхідно допитати, де фігурує прізвище Луценко", - сказав він.

Як наголосив Труба, відкриття кримінального провадження - це реєстрація повідомлення чи заяви в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, що не свідчить про причетність особи до вчинення злочину.

"І на цьому етапі слідчі ДБР виконують суто технічну роботу і не впливають на цей процес. Наступний етап – це проведення розслідування, зібрання достатніх доказів і встановлення об’єктивних обставин. Саме цей етап, де слідчий повинен бути максимально професійним, оскільки лише від його слідчих дій залежить в подальшому кінцевий результат у кримінальному провадженні", - зауважив Труба.

Як повідомляв УНІАН, директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що екс-президент України Петро Порошенко 15 разів не з’явився в ДБР на допит у провадженнях, в яких він фігурує.