Прокурори просили продовжити строки розслідування ще на три місяці / фото УНІАН

Шевченківський райсуд Києва відмовив у продовженні строків досудового розслідування у справі щодо опублікованих НАБУ записів розмов суддів Окружного адмінсуду Києва.

Про це повідомляє з зали суду журналісти Слідство.Інфо 7 листопада.

Читайте такожУ Конституційному суді не пустили на роботу поновленого на посаді голови суду Шевчука (відео)

Відео дня

Таким чином, судді відмовили ГПУ у продовженні строків розслідування ще на три місяці.

Зазначається, що ухвала оскарженню не підлягає. Тому у слідчих лишилося тільки кілька днів на розслідування провадження.

“Наразі я не готова казати щось стосовно наших подальших дій… Але якщо строки досудового слідства спливуть, то доведеться його закрити. Але станом на зараз строки ще не сплили, у нас є два дні”, — повідомила в коментарі журналістам прокурорка Юлія Малашич.  

У ГПУ пояснюють, що час на розслідування у слідчих забрала експертиза записів з кабінету судді ОАСК Павла Вовка. Результати ще не готові.

Крім того, правоохоронцям треба ще допитати близько 70 осіб.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці липня 2019 року НАБУ спільно з ГПУ оприлюднили відеоролик із записами тисячі розмов суддів Окружного адмінсуду Києва, які свідчать про втручання у діяльність суддів, інших службових осіб та органів державної влади.

Слідство, зокрема, зафіксувало неправомірний вплив суддів ОАСК в справі щодо скасування арешту з майна екс-президента України Віктора Януковича та просування необхідних законопроектів в Раді.