REUTERS

Подання кандидатури до комісії для відбору в суддівські органи для проведення реформи системи правосуддя в Україні під питанням.

Про це в інтерв’ю Європейській правді розповів посол ЄС в Україні Матті Маасікас.

"Найбільше питання для нас – це реформування України. В цілому. Ми дуже тісно працюємо з українською владою в питаннях, пов'язаних з електроенергетикою, енергетикою загалом тощо. Але є одна сфера, де у нас є побоювання. І це – реформа системи правосуддя", - визнав Маасікас.

Відео дня

Читайте такожЄвросоюз продовжить підтримувати Україну на шляху до досягнення миру та проведення реформ – Могеріні

За його словами, вирішальним стане те, чи охопить реформа Верховний суд і як її проводитимуть. Він уточнив, що йдеться про плани влади скоротити кількість членів ВСУ. Зараз це переглядає Венеціанська комісія.

«Тут є цілий комплекс мотивів. Ви знаєте, у ВСУ накопичилася величезна черга зі справ. Так, до відбору суддів у ВСУ є питання, але ж попередня реформа ВСУ відбулася менш як два років тому...», – казав посол.

Звісно, фінальне рішення буде за Україною, за вашою владою. Саме їй вирішувати, як реформувати судову систему, щоб вона отримала довіру і українців, і потенційних зарубіжних інвесторів», – додав він.

Як повідомляв УНІАН, Європейський Союз до 2014 року мобілізував безпрецедентний пакет фінансової підтримки Україні в розмірі 15 мільярдів євро й має намір продовжити підтримку реалізації реформ.