Рябошапка вказав на проблеми судової реформи / фото УНІАН

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка обіцяє реагувати, якщо саботаж судової реформи з боку Вищої ради правосуддя і Верховного суду матиме ознаки злочину.

Читайте такожРябошапка анонсує низку слідчих експериментів щодо насильства на Майдані 5 років тому

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив журналістам в Києві.

Відео дня

"Ці дві інституції (Верховний суд та Вища рада правосуддя – УНІАН) не роблять достатньо, щоб активно розпочати судову реформу. Якщо цей саботаж буде мати ознаки злочину, то ми не будемо мати іншого вибору, ніж реагувати", - наголосив Рябошапка.

Як відомо, Рябошапка в інтерв’ю проекту “Радіо Свобода” та “Голосу Америки” “Настоящее время” заявив, що судова система так і залишилася “закритою кастою, де кілька прізвищ фактично управляють нею”. “Президент зробив перший крок, намагаючись перезавантажити орган, котрий відповідає за відбір і звільнення суддів. І відразу ми побачили саботаж з боку органу, котрий відповідає за звільнення суддів, з боку Вищої ради правосуддя. І саботаж з боку Верховного суду. Я думаю, що тут потрібні ще радикальніші заходи. Можливо, треба спробувати спілкуватися з саботажниками в рамках кримінально-процесуального кодексу”, - сказав в інтерв’ю Рябошапка.